Top Ad unit 728 × 90

BBQ - Wielkie grillowanie

W sobotę wraz ze sporą grupką kulinarnych blogerek wzięłam udział w bardzo fajnych warsztatach, na które zaproszenie wyglądało tak:














Do tej pory do grilla podchodziłam trochę jak pies do jeża. Z wielką też obawą pojechałam na warsztaty, choć pod skórą czułam, że może być bardzo ciekawie i nie myliłam się. Było super!
Warsztaty odbyły się na tyłach hali MAKRO w nowoczesnym centrum szkoleniowym w ramach Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości. Poprowadzili je Grzegorz Kazubski i Piotr Kraśkiewicz, którzy z tak dużym zaangażowaniem dzielili się swoją wiedzą, że śpiącego nauczyliby grillować ;) Przez tych kilka niezwykle intensywnych kulinarnie godzin udało się nam (gotowałam w parze z Agnieszką): zrobić 2 sosy, łososiowe motylki do grillowania, piersi kurczaka w marynacie, przygotować i zgrillować wspaniałą polędwicę, a także mięsne faworki powstałe z jej resztek, szaszłyki warzywne, uwędzić makrelę oraz usmażyć pysznego steka :) Dodatkowo zostaliśmy poczęstowani wspaniałą karkówką, deserami, kruszonkową szarlotką, pysznymi sorbetami z "dziwacznej machiny", a nawet zimnym piwkiem! :) - tyle tego było, że aż trudno zliczyć :) Wszystko to możecie prześledzić na zdjęciach poniżej, a pod nimi znajdziecie linki do relacji pozostałych blogerek jeśli głodni jesteście większej ilości szczegółów lub innego punktu widzenia :)

W tak wyposażonej kuchni gotowanie to rozkosz :)





















Z polędwicy weźmiemy środek, a z boczków zrobimy... faworki :)

Wysysamy z polędwicy powietrze - szybciej się zamarynuje 

Tak wygląda polędwica spakowana próźniowo

Warzywka już czekają na swoją kolej

Zaraz zostaną obtoczone specjalną marynatą

A tutaj mamy makrelę czekającą w marynacie na uwędzenie

Pierś z kurczaka też jest już gotowa

Teraz czas na ogromnego łososia...

... z którego zrobimy motylki :)

Posolony, popieprzony i potraktowany olejem zaraz trafi na grilla

Czas na sos, a w nim ananas, majonez, banan, curry...

Agnieszka kroi, ja uwieczniam :)

Czasem coś zamieszam :)

Makrele suszą się przed włożeniem do wędzarnika

Tak się robi faworki z resztek polędwicy i boczku :)

Tutaj mamy sos BBQ

Do tego dodamy majonez, curry, banany i ananasa... 

Warzywa przez zgrillowaniem potraktowane zostały marynatą

Jakby ktoś jeszcze był głodny ;) 

Tymczasem wzięłyśmy się za smażenie steka

Wyszedł PYSZNY !!! Do niego dostaliśmy wspaniałe masełko ręcznie robione :)

Nasze makrele już po uwędzeniu - pycha :)






















































































































































































































































































































































Blogi z innymi relacjami z tej samej imprezy:
http://kotlet.tv
http://smaczniezjoanna.blox.pl
http://waniliowachmurka.blogspot.com
http://mamabartka.blogspot.de
http://kuchniaicosjeszcze.blox.pl
http://najsmaczniejsze.pl



BBQ - Wielkie grillowanie Reviewed by Dudzinka on 03:59 Rating: 5

3 komentarze:

  1. Nio nieźle szalejesz :) to kiedy grilowanie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak znajdę zacne miejsce do tego ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. oj ale pysznie było, na sam widok zdjęć chcę tam wrócić :D ten zapach i smak rybki, mhmm

    OdpowiedzUsuń

All Rights Reserved by Dudzinka © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Obsługiwane przez usługę Blogger.